Klopfgeräusch im 3.0 TDI Motor
Herkese merhaba
2017 yılında inşa edilmiş bir Audi A5 Coupe B9 3.0 TDI kullanıyorum ve şu anda 96.000 km koşuyorum. Bir süredir, araç rölantide yavaşça dönerken motorun alışılmadık bir ses çıkardığını fark ettim. Gürültü özellikle vites kolu "D" (Sürücü) veya "R" (geri) konumuna getirildiğinde fark edilir. Bununla birlikte, bazen araç tamamen hareketsizken sesin "N" (nötr) veya "P" (park) olarak duyulabileceği de olur.
Vites değişimleri kesinlikle temiz ve sorunsuz. Sarsıntı veya tereddüt yok - bu benim için bunun çift kütleli volandan (DMF) gelemeyeceğinin bir göstergesi.
Bahsetmek önemlidir: Tüm kasnaklar (Kasnaklar) ve oluklu V kayışı (V kayışı) yakın zamanda değiştirildi. Bununla birlikte, gürültü hala mevcuttur.
Sesini iyi duyabileceğiniz bir video kaydettim. Belki biriniz zaten böyle bir şey yaşamıştır veya sebebinin ne olabileceği hakkında bir fikriniz vardır? Herhangi bir ipucu veya deneyim raporu için çok minnettar olurum!
Şimdiden teşekkür ederim!
2 Antworten
Wir sind hier in einem deutschen Forum, also kann man doch wenigstens es mit einem Übersetzer auf deutsch hier rein schreiben!
Zu deinem Problem: Das hört sich nach der Ölpumpe an.